Πρώτη θέση του σκάφους “NorthWind I” του Ναυτικού Ομίλου Βορείου Αιγαίου

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βορείου Αιγαίου είχε την τιμή να παρευρεθεί αλλά και να βραβευτεί το Σάββατο 08/02/2020 στην Απονομή της Ετήσιας Κατάταξης Αγώνων Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης 2019 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Επιτροπή ανοιχτής θαλάσσης και την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Το σκάφος του Ομίλου “NorthWind I” κατέλαβε την 1η θέση Γενικής Κατάταξης στη Περιφέρεια Θρακικού Πελάγους.

Το NorthWind I βρέθηκε στη γραμμή εκκίνησης 32 φορές, διένυσε 333,4 αγωνιστικά ναυτικά μίλια και περισσότερα από 1.000 μίλια ταξιδιού για να βρεθεί στις γραμμές εκκινήσεων σε όλο το Αιγαίο. Κατάφερε να αποκτήσει 14.878 πόντους και να τερματίσει πρώτο στα 24 σκάφη στη Περιφέρεια Θρακικού Πελάγους. Το σκάφος στελέχωσαν 5 διαφορετικοί κυβερνήτες και 24 άτομα πλήρωμα από Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

Την ευθύνη, την προετοιμασία του σκάφους, την προπόνηση πληρωμάτων και κυβερνητών είχε ο εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας και υπεύθυνος προπονητής της αγωνιστικής ομάδας Γκριτζελάκης Χριστόφορος.

Το 2020 ο Όμιλός μας δεσμεύεται να συνεχίσει να διαδίδει τη γνώση της ναυτικής τέχνης και της ιστιοπλοΐας μέσα από τις σχολές του. Λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων με μαθήματα που πραγματοποιούνται στο λιμάνι της Κεραμωτής στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο πρόεδρος του Ομίλου Μπένης Δημήτρης, θέλει να ευχαριστήσει θερμά και να συγχαρεί όλους τους αθλητές που συμμετείχαν σε αυτή τη προσπάθεια καθώς και την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης για την απονομή αυτού του βραβείου και για την φιλοξενία.

Το πρόγραμμα για το 2020 έχει ήδη ανακοινωθεί. Ο Όμιλός μας θα συμμετάσχει με τα 3 αγωνιστικά του σκάφη «NorthWind I , II , III”, σε αγώνες και reggatas που θα πραγματοποιηθούν σε όλο το νησιωτικό Ελλαδικό χώρο.