Σεμινάρια


Σε συνεργασία με τον εκπαιδευτή ιστιοπλοϊας Χριστόφορο Γκριτζελάκη οργανώνονται στην Κεραμωτή σεμινάρια και τμήματα πρακτικής άσκησης, με σκοπό να βοηθήσουν άπειρους και έμπειρους ιστιοπλόους.

Τα σεμινάρια γίνονται με τον πιο σύγχρονο τρόπο στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του ομίλου και με χρήση των αρτιότερων οπτικοακουστικών μέσων. Για την πρακτική οργανώνονται μικρά group και χρησιμοποιούνται σκάφη του στόλου μας και ειδικός εξοπλισμός.


Σεμινάρια 2020


Ο Ιστιολοϊκός Όμιλος Βορείου Αιγαίου οργανώνει και πάλι το επιτυχημένο και πρωτοποριακό σεμινάριο «All about Catamaran» και παράλληλα, τον πρώτο ιστιοπλοϊκό αγώνα στην περιοχή για catamaran.

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε:

Η φύση τους, η συμπεριφορά τους στην ιστιοπλοΐα, μηχανικά και άλλα συστήματα, τρόποι χειρισμού και αγκυροβολίου-δεσίματα, πλεύσεις.

Οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, ενώ επίσης θα εξασκηθούν στα τρία σύγχρονα catamaran Bali του στόλου μας και όλα τα συστήματά τους σε μικρά γκρουπ (8 άτομα/σκάφος).

*Τα σκάφη διαθέτουν γεννήτρια, κλιματισμό, και αφαλατωτή.

Όλες οι πλεύσεις θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του «Catamaran Trophy 2020», το οποίο είναι ένα tournament που οργανώνεται στη διάκρεια του επίσημου αγώνα «Open Season Sailing Cup 2020», με στοίβο 10 ναυτικών μιλίων ή δύο αγώνες όρτσα-πρίμα των 4 ναυτικών μιλίων. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία σε περιβάλλον ανταγωνισμού να αντιληφθούν τις διαφορετικές πλεύσεις (όρτσα, πλαγιοδρομία, πρίμα), να σχεδιάσουν/πραγματοποιήσουν την καλύτερη δυνατόν πορεία και να τριμάρουν τα πανιά των σκαφών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το σεμινάριο αφορά ιστιοπλόους με ή χωρίς εμπειρία, που επιθυμούν να εξασκηθούν σε catamaran. Το 3ήμερο σεμινάριο στοχεύει να δώσει στους συμμετέχοντες όλες τις γνώσεις που χρειάζονται ώστε να έχουν την αυτοπεποίθηση ως σκίπερ σε ένα catamaran, είτε σκοπεύουν να νοικιάσουν ένα, είτε να εργαστούν σε αυτό.

Το πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι:

Παρασκευή 03/04/2020
Συνάντηση στην Κεραμωτή και τακτοποίηση στα σκάφη έως τη 11:00.
Θεωρία/διάλεξη και πρακτική 12:00 – 19:00.

Σάββατο 04/04/2020
Συνάντηση στις 09:00, πρακτική άσκηση και προετοιμασία για τον αγώνα με εκκίνηση στις 14:00.
Διάλειμμα μετά τον αγώνα και θεωρία – διάλεξη στις 17:00

Κυριακή 05/04/2020
Συνάντηση στις 09:00 και συμμετοχή στον αγώνα με εκκίνηση στις 11:00.
Μετά τον αγώνα θα πραγματοποιηθούν πρακτικά μαθήματα, απονομή των πιστοποιητικών συμμετοχής και βραβεύσεις των νικητών.

*Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και θα τροποποιηθεί αναλόγως με τις καιρικές συνθήκες από τους εκπαιδευτές.

Τιμή συμμετοχής 200€/άτομο. Στην τιμή συμπεριλαμβάνεται η διαμονή σε ένα από τα Catamaran του σεμιναρίου. ( Σε διπλή καμπίνα με συνεπιβάτη )


«Private εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια/πρακτική» καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου

Καθ΄όλη τη διάρκεια του χρόνου οι εκπαιδευτές μας, ο εξοπλισμός και ο στόλος παραμένουν στη διάθεση των ιστιοπλόων για ιδιωτικά μαθήματα, σεμινάρια και πρακτική.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν το αντικείμενο σχετικά με την ιστιοπλοΐα και τα σκάφη που τους ενδιαφέρουν και τις διαθέσιμες ημέρες, ώστε να επεκτείνουν τις γνώσεις τους.

Η διάρκεια και η τιμή εξαρτώνται από το αντικείμενο, το σκάφος και τη διάρκεια.