Πρακτικη


Κάθε χρόνο ο Ι.Ο.Β.Α. οργανώνει εκπαιδευτικές ιστιοπλοϊκές εκδρομές 2/3 ημερών , ώστε να δώσει εμπειρία στα μέλη του. Οι ημερομηνίες για το 2019 είναι:

  • 01-02/06 «Γύρος της Θάσου»
  • 15-17/06 «Εκδρομή στη Σαμοθράκη»
  • 28-29/09 «Εκδρομή στη Θάσο»

Η τιμή συμμετοχής είναι 100€/άτομο (συμπεριλαμβάνονται σκάφος, λινά, καύσιμα)

Επιπλέον, έμπειρα μέλη του ομίλου οργανώνουν ιστιοπλοϊκές εκδρομές στο Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για όλα μας τα μέλη να συμμετέχουν και να συνδυάσουν διακοπές και απόκτηση εμπειρίας.

Η τιμή εξαρτάται από την περίοδο, τη διάρκεια και το σκάφος.


Flotillas 2020

 

Σας προσκαλούμε στην αγαπημένη flotilla των ιστιοπλόων!

North Sailing σε συνεργασία με τον Ι.Ο.Β.Α. και για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνει την Bonus Miles Flotilla.  Από τις 24 έως τις 31/10 ταξιδεύουμε από το λιμάνι του Βόλου προς τις γραφικές και όμορφες Κυκλάδες. Η διάρκεια είναι μία εβδομάδα και οι πιθανές στάσεις είναι:  ΆνδροςΤήνοςΜύκονοςΠάροςΝάξοςΣίφνοςΚύθνοςΚέα.

Η flotilla είναι ένας κοινωνικός τρόπος πλεύσης ο οποίος σας δίνει την ευκαιρία να επισκεφτείτε τα μικρά λιμάνια και αγκυροβόλια που κάνουν τόσο ξεχωριστή την ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα, να εξασκήσετε τις ιστιοπλοϊκές ικανότητές σας και να τις αναπτύξετε.

Έτσι, όπως κάθε χρονιά, και φέτος στοχεύουμε να παρέχουμε σε όσους συμμετέχουν κυρίως μια πλούσια ιστιοπλοϊκή και ναυτική εμπειρία. Η διαδρομή φέτος υπόσχεται από μόνη της μεγάλες συγκινήσεις. Όλα τα πληρώματα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά, τιμονεύοντας, τριμάροντας τα πανιά, χαράζοντας πορείες όπως και άλλες ενέργειες που απαιτούνται για την ασφαλή και γρήγορη πλεύση. Η flotilla είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για εμάς και απευθύνεται σε λάτρεις της ιστιοπλοΐας, της θάλασσας και της περιπέτειας ανεξαρτήτου εμπειρίας.

Οι στάσεις όπως και η διαδρομή της flotillas θα εξαρτηθούν κυρίως από τις συνθήκες του καιρού. Σε κάθε μας στάση  παραδοσιακά  γίνεται ένα crew meeting όπου κοιτώντας τις καιρικές συνθήκες  χαράζεται η πορεία και αναλύεται η πλεύση που θα ακολουθηθεί.  Υπό αυτή την προϋπόθεση, υπάρχει περίπτωση είτε να περάσουμε από την γέφυρα της Χαλκίδας ή από το Κάβο Ντ’ Όρο. Ο στόχος μας είναι να πλεύσουμε το μεγαλύτερο διάστημα με πανιά αλλά και να ξεπεράσουμε τα 500 ναυτικά μίλια για ακόμα μια χρονιά.

Πως να συμμετέχετε:

  • Νοικιάζοντας bareboat με το πλήρωμά σας σε ένα από τα σκάφη μας με τις ειδικές τιμές μας για αυτό το λόγο 
  • Ατομικά σαν πλήρωμα με άλλους ιστιοπλόους 
  • Μπορείτε προαιρετικά να επιλέξετε να πραγματοποιήσετε ταχύρρυθμα μαθήματα ιστιοπλοΐας στη διάρκεια της Bonus Miles Flotilla 2020 αποκτώντας, όχι μόνο το δίπλωμα αλλά και την αντίστοιχη εμπειρία.
ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Bareboat (διαθέσιμα ιστιοπλοϊκά σκάφη 35-57ft και catamaran 38-43ft) Ζητήστε την προσφορά μας
Ατομικά (σε διπλή καμπίνα με συνεπιβάτη) 500 ευρώ
*στις ατομικές τιμές συμπεριλαμβάνονται καύσιμα, λινά, πετσέτες, κουβέρτες, τέλη γεφυρών, λιμανιών κτλ.

Έξτρα

  • Ατομική τιμή σε καμπίνα χωρίς συνεπιβάτη
  • Απόκτηση διπλώματος (αρχαρίων ή προχωρημένων) από τον Ι.Ο.Β.Α. ταξιδεύοντας με εκπαιδευτή του ομίλου

Ειδικές τιμές για όσους φίλους ιστιοπλόους συμμετείχαν στη Bonus Miles Flotilla 2019 και στους μαθητές των σχολών του Ι.Ο.Β.Α. 2020.