Πρακτικη


Κάθε χρόνο ο Ι.Ο.Β.Α. οργανώνει εκπαιδευτικές 2/3ήμερες ιστιοπλοϊκές εκδρομές, ώστε να δώσει εμπειρία στα μέλη του. Οι ημερομηνίες για το 2019 είναι:

  • 01-02/06 «Γύρος της Θάσου»
  • 15-17/06 «Εκδρομή στη Σαμοθράκη»
  • 28-29/09 «Εκδρομή στη Θάσο»

Η τιμή συμμετοχής είναι 100€/άτομο (συμπεριλαμβάνονται σκάφος, λινά, καύσιμα)

Επιπλέον, έμπειρα μέλη του ομίλου οργανώνουν ιστιοπλοϊκές εκδρομές στο Αιγαίο και Ιόνιο Πέλαγος. Αυτή είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για όλα μας τα μέλη να συμμετέχουν και να συνδυάσουν διακοπές και απόκτηση εμπειρίας.

Η τιμή εξαρτάται από την περίοδο, τη διάρκεια και το σκάφος.


Flotillas 2019

Προσκαλλούμε τους φίλους ιστιοπλόους να συμμετέχουν σε μία flotilla  κατά τη διάρκεια του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς. Η flotilla ξεκινάει από το Βόλο στις 26/04/2019 προς τα νησιά των Σποράδων, συνδυάζοντας κοσμοπολίτικους προορισμούς, αλλά και πιο ήρεμα μέρη – “ησυχαστήρια”.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής στόχος είναι, πλέοντας στα γαλάζια και σκούρα μπλε νερά των Σποράδων, οι συμμετέχοντες να απολαύσουν τη διαδρομή και να χαλαρώσουν έχοντας χρόνο να εξασκήσουν τα θαλάσσια χόμπυ τους, όπως ψάρεμα, ψαροντούφεκο, εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, S.U.P. ή κανό κτλ..

Η διαδρομή που σχεδιάζεται είναι*:

1η μέρα 26/4: Συνάντηση στο λιμάνι του Βόλου, check in στα σκάφη μας και διανυκτέρευση.

2η μέρα 27/4: Το πρωί ξεκινούμε να πλέουμε προς την Σκιάθο, όπου είναι ο πρώτος μας προορισμός, και ύστερα από στάσεις, διανυκτερεύουμε.

3η μέρα 28/4: Ταξιδεύουμε προς Αλόνησο, επισκεπτόμενοι όμορφες παραλίες ή κόλπους στην πορεία μας. Θα υπάρξει πασχαλιάτικο γεύμα είτε πραγματοποιώντας barbeque στο σκάφος, είτε σε κάποιο συνεργαζόμενο εστιατόριο. Διανυκτέρευση στην Αλόνησο.

4η μέρα 29/4: Ανοίγουμε και πάλι πανιά, και απολαμβάνοντας τη διαδρομή φτάνουμε στη Σκόπελο, όπου και διανυκτερεύουμε.

5η μέρα 30/4: Ξεκινούμε την επιστροφή μας, με ενδιάμεσο σταθμό το νησί Τρίκερη, ένα μικρό γραφικό νησί στον Παγασιτικό κόλπο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η μέρα 1/5: Πλέουμε πίσω στο Βόλο. Υπολογίζεται να είμαστε στο λιμάνι περίπου το μεσημέρι. Check out.

*Η διαδρομή μπορεί να τροποποιηθεί, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η αναψυχή των συμμετεχόντων.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθήσετε ταχύρρυθμο τμήμα αρχαρίων ή προχωρημένων κατά τη διάρκεια της εκδρομής με έναν από τους έμπειρους εκπαιδευτές μας.

Πως να συμμετέχετε:

Ενοικίαση Bareboat

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή bareboat, επικοινωνήστε μαζί μας!

 Ατομικά

Σκάφος Τιμή**
Monohull 350€ /άτομο

** Ειδικές τιμές θα εφαρμοστούν για ζευγάρια, οικογένειες και μέλη του Ι.Ο.Β.Α.

** Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται: Διαμονή σε διπλή καμπίνα με συνεπιβάτη, skipper, καύσιμα, λιμανιάτικα, λινά, τελικός καθαρισμός.

“Η αγαπημένη flotilla των ιστιοπλόων.” Το 2019 οργανώνουμε μία flotilla από το Αιγαίο προς το Ιόνιο πέλαγος, τη Λευκάδα. Με επιβίβαση στην Κεραμωτή Καβάλας και περνώντας από το Όρος Άθως, θα πλεύσουμε νότια προς τον ισθμό της Κορίνθου, μέσω της γέφυρα της Χαλκίδας ή εξωτερικά της Εύβοιας μέσω του Cavo D’ Oro. Στόχος μας είναι να περάσουμε τον Κοριθιακό κόλπο και να ακολουθήσουμε πορεία βόρεια προς το Ιόνιο πέλαγος. Αυτό είναι ταξίδι μίας εβδομάδας και μίας κατεύθυνσης. Τη δεύτερη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η αντίστροφη πορεία, αφού αλλάξουμε πληρώματα.

Κατα τη διάρκεια της πορείας μας, οι πιθανοί ενδιάμεσοι σταθμοί είναι πολλοί, όπως: Σκύρος, Εύβοια, Αθήνα, Κορινθιακός κόλπος/λιμάνι, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα.

Η επιλογή των στάσεων και της διαδρομής θα κριθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Κατά τη διάρκεια της Bonus Miles Flotilla οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθήσουν ταχύρρυθμο τμήμα αρχαρίων, προχωρημένων ή επαγγελματιών skipper.


Τρόπος συμμετοχής

Νοικιάζοντας bareboat με το πλήρωμά σας σε ένα από τα σκάφη μας με τις ειδικές τιμές μας για αυτό το λόγο 

Ατομικά σαν πλήρωμα με άλλους ιστιοπλόους 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ
Bareboat (διαθέσιμα ιστιοπλοϊκά σκάφη 35-54ft και catamaran 38-43ft) Ζητήστε την προσφορά μας
Ατομικά (σε διπλή καμπίνα με συνεπιβάτη) 450€
*στις ατομικές τιμές συμπεριλαμβάνονται λινά, πετσέτες, κουβέρτες*σε όλες τις τιμές συμπεριλαμβάνεται μεταφορά από την Κεραμωτή-Ιόνιο ή επιστροφή με λεωφορείο